1 Tijdbalk

Starbucks, een van de ontwikkelingen op de tijdbalk op nowandnext.com, bestaat sinds 1971. Foto Bloomberg New York University student Elyse Guyer reads a book on a patio outside a Starbucks Coffee in New York on Sunday, July 24, 2005. Photographer: Andrew Harrer/Bloomberg News Bloomberg News

Tijdbalk, met voorspellingen

nowandnext.com/PDF/TimeLineweb_ver2.pdf ; www.nowandnext.com, klik op ‘current issue’

Wat we al hebben: Lego, stoplichten, instantkoffie en tiensecondenlijm. Wat we nog krijgen: plastic botten, een robotoppas, zelfdenkende make-up, virtuele vakanties en menselijkegeheugen-downloads. Tenminste, dat vermoedt de maker van de 1950-2050 tijdbalk. Een slagregen aan lijntjes geven de tientallen nieuwe ontwikkelingen aan, voor elk jaar een nieuw lijntje en een nieuwe vinding. Publicist Richard Watson is bedenker van de site die vol toekomstvoorspellingen staat. Hij adviseert onder meer McDonald’s, Unilever en Toyota hoe ze het best voorbereid kunnen zijn op nieuwe ontwikkelingen. Hij oppert wit als nieuwe modekleur: dat kan helpen om de aarde te laten afkoelen. Immers, de witte kleren weerkaatsen de zonnestralen zó weer het heelal in. Ook sla eten zal tot het verleden gaan behoren: het heeft nauwelijks voedingswaarde én slokt enorm veel water op. We worden allen vegetarisch, maar dan wel op basis van winterpenen. Dat zijn dan weer minder leuke vooruitzichten, zeker voor McDonald’s. (OvD)