Televisie Film van de dag

Scène uit Armageddon met Bruce Willis als olieboorder Harry S. Stamper Armageddon Year: 1998 Director: Michael Bay Bruce Willis PHOTOS12

Armageddon. Er is, zou je zeggen, alle aanleiding voor rampenfilms. Toch lijkt het of de mode van een paar jaar geleden (The Day After Tomorrow, The War of the Worlds) nu weer even is gaan liggen. Armageddon is een hoogtepunt in het genre. Niet omdat het zo’n goede film is, maar omdat-ie zo fijn absurd is. Een meteoriet ligt op ramkoers met de aarde en de enige die de ramp misschien kan afwenden is een olieboorder. Zei ik ‘olieboorder’? Ik bedoel: Bruce Willis. Bruce is een olieboorder met een mooie dochter – als Hollywood een love-interest kan planten bij de Spartanen bij Thermopylae, dan kan er ook een meisje bij een meteoriet worden bedacht. De olieboorders zijn een ruig, maar loyaal volkje en als hun leider vraagt: ,,The United States Government just asked us to save the world. Anyone wanna say no?’’, dan weten wij het antwoord. (Michael Bay, 1998, VS). SBS6 20.30u-23.40u (onderbroken door Hart van Nederland)

Bas Blokker

    • Bas Blokker