Radio Voorkeur

Desmet live. Remko van Broekhoven vertelt over zijn onlangs verschenen boek Staat van Tederheid , waarin hij het schrijnende contrast tussen de fraai geformuleerde maatschappelijke idealen en de vaak beestachtige werkelijkheid behandelt. De acteur Pierre Bokma praat over de voorstelling Wees ons genadig, van het theatergezelschap Mexicaanse Hond. Journaliste en filosofe Fleur Jurgens, deed onderzoek naar jonge Marokkanen in de Nederlandse samenleving, en beschreef haar bevindingen in haar onlangs verschenen boek Het Marokkanendrama. Radio 5, 18.05-19.50u.

Componist van de week. De Nederlandse componist en organist Hendrik Andriessen (1892-1981) koos aanvankelijk voor een loopbaan als journalist. Ondertussen bleef hij orgelles nemen. Geleidelijk nam het componeren de overhand en bouwde hij een naam op met composities als het koorwerk Veni creator spiritus en de liederencyclus Miroir de peine. . Radio 4, 19.30-20.02u.

Casa luna. Gast is de zangeres Trijntje Oosterhuis, o.a. over haar optredens in Amsterdam met het Metropole Orkest, met Bacharach repertoire. Radio 1, 0.04-0.45u.