nrc.nl/blogs

nrc.nl/blogs Waffle House. Freek Staps probeert altijd even een Waffle House mee te pikken als hij op reis is door Amerika. „Zoals sommige Nederlanders aan geen Van der Valk voorbij kunnen gaan, heb ik dat met deze keten”, schrijft hij op zijn website New York. „Er zijn meer dan 1.500 Waffle House-vestigingen, met name in het zuiden van het land. Ze staan bekend om hun wafels, natuurlijk, maar meer nog om het feit dat ze altijd open zijn, om het chronisch onderbetalen van hun mensen (dit is het type werknemer dat voor een paar dollar per uur werkt en het dus echt van de fooi moet hebben) en om hun ranzigheid. En om hun arme klanten. Altijd even tellen hoeveel wapens je verstopt ziet onder houthakkershemden, hoeveel pick-uptrucks buiten staan, hoeveel bumperstickers verwijzen naar ‘9/11’. Sommigen noemen dit ‘Bush-country’, anderen ‘fly-over-land’ - maar het is net zo goed Amerika zoals New York of L.A. dat zijn.” www. nrc.nl/newyork

Waffle House. Freek Staps probeert altijd even een Waffle House mee te pikken als hij op reis is door Amerika. „Zoals sommige Nederlanders aan geen Van der Valk voorbij kunnen gaan, heb ik dat met deze keten”, schrijft hij op zijn website New York. „Er zijn meer dan 1.500 Waffle House-vestigingen, met name in het zuiden van het land. Ze staan bekend om hun wafels, natuurlijk, maar meer nog om het feit dat ze altijd open zijn, om het chronisch onderbetalen van hun mensen (dit is het type werknemer dat voor een paar dollar per uur werkt en het dus echt van de fooi moet hebben) en om hun ranzigheid. En om hun arme klanten. Altijd even tellen hoeveel wapens je verstopt ziet onder houthakkershemden, hoeveel pick-uptrucks buiten staan, hoeveel bumperstickers verwijzen naar ‘9/11’. Sommigen noemen dit ‘Bush-country’, anderen ‘fly-over-land’ - maar het is net zo goed Amerika zoals New York of L.A. dat zijn.”

www. nrc.nl/newyork

Telefoonoorlog. Hans Beerekamp en Janine Prins zijn op reis langs de witte plekken op de culturele kaart van Europa. Ze zijn op dit moment in de Moldavische hoofdstad Chisinau. „Twee winters geleden woedde hier een mobiele telefoonoorlog: geen overdrachtelijke, met elkaar sterk beconcurrerende maatschappijen, maar een echte”, schrijft Beerekamp op zijn weblog. „De opstandige republiek Transdnjestrië had besloten het telefoonverkeer in de hoofdstad van Moldavië te saboteren, en dat werd vervolgens beantwoord met het jammen van het telefoonverkeer in Tiraspol. Dat speelt nu niet meer.”

www.nrc.nl/ee