Mijlpaal Nowitzki

De Duitse basketballer Dirk Nowitzki, sterspeler van de Dallas Mavericks, heeft zijn 15.000ste punt gemaakt in de NBA, de Noord-Amerikaanse profbasketbalcompetitie. Zijn eerste rake worp in het duel met de New York Knicks (105-103) was goed voor het bereiken van die mijlpaal. In de geschiedenis van de NBA gingen 104 spelers hem voor.

Nowitzki, die in totaal dertig punten liet bijschrijven, gaat nu op jacht naar het record van zijn landgenoot Detlef Schrempf. Deze is met 15.761 de productiefste Duitser aller tijden in het Noord-Amerikaanse basketbal. Hij deed er zeventien jaar over.

Nowitzki, die sinds 1998 voor de Mavericks speelt en nooit voor een ander NBA-team uitkwam, is de eerste Europeaan die ook in Amerika een vedette werd. Zo werd hij dit jaar in Las Vegas de eerste Europeaan die mocht starten in een NBA All-Star Game.

Kobe Bryant van de Los Angeles Lakers onderscheidde zich afgelopen weekeinde ook. Hij maakte tegen de Houston Rockets 53 punten. Voor de vijfde keer in zeven wedstrijden kwam Bryant boven de vijftig punten. Een kans op een driepunter die een tweede verlenging had kunnen betekenen, miste hij.