Kelder weg uit leiding van Quote

Jort Kelder stopt als hoofdredacteur van het zakenblad Quote. Op verzoek van de directie blijft hij voorlopig als adviseur en coach bij de redactie betrokken.

Volgens Kelder is er geen conflict tussen hem en het zakenblad. „Na dertien en eenderde jaar is een scheiding van tafel en bed beter voor iedereen. Ik wil vrij zijn en nieuwe dingen doen”, zegt Kelder op de website van Quote.

Kelder schreef op 21 juli 2006 al een ontslagbrief, de dag dat Quote Media werd ingelijfd door het Franse Hachette Filipachi. Hij had Quote graag zelf gekocht. „De drie oude aandeelhouders stelden daar geen prijs op – de hele club aan één miljardenpartij verkopen is makkelijker dan één plukje apart aan een armzalige redactie – dus dan moet je consequent zijn. Wegwezen.” Hij weet nog niet wat hij nu gaan doen. „Krantjes, blaadjes, internet – alles kan. Het zal nieuw en multimediaal zijn”, aldus Kelder.