Internet Voorkeur

Digitale begraafplaats. Dat een virtuele realiteit niet per se af te keuren is en dat ze een bezoeker ook in ‘het echte leven’ verder kan helpen, bewijst de digitale begraafplaats De Sterrenpoort. Mensen die bijvoorbeeld ooit een dierbare hebben verloren en hem of haar niet konden begraven, kunnen op de site alsnog een herdenkplaats inrichten. Zoals dat bijvoorbeeld op De Sterrenpoort de ouders doen van een meisje dat in 1961 dood werd geboren en daarna meteen door het medisch personeel bij de ouders werd weggehaald.Na zich gratis te hebben geregistreerd kunnen nabestaanden een graf met bloemen en beelden voor hun dierbare aanmaken. Ze kunnen foto's van de overledene uploaden en een digitale boodschap achterlaten. Bezoekers van de virtuele graven kunnen voor de doden een kaarsje aansteken en uit een menu een muziekstuk kiezen, dat ze als eerbeton aan de overleden persoon willen laten afspelen. Een mooi initiatief zo'n digitale begraafplaats. Dat de site onderdeel uitmaakt van een New Age webpagina vol esoterische, spirituele en paranormale zaken zullen we maar voor lief nemen.

Meer informatie op http://www.starmanproductions.nl/memorial/memorial.html.