Frisser

De wind draait vanaf morgen naar het noorden tot noordwesten. De temperatuur gaat hierdoor aanmerkelijk lager uitkomen en bovendien schuift vanaf de Noordzee meer bewolking richting ons land. Vanavond is het nog helder en ook vannacht is er nog lange tijd geen bewolking aanwezig. Met een niet al te sterke noordenwind koelt het af naar 3 tot 5 graden. Direct aan zee is het iets minder koud. Aan het eind van de nacht komt vanaf zee bewolking het noorden van het land binnen.

Morgenochtend trekt de bewolking langzaam naar het zuiden. Vooral in Zeeland, Brabant en Limburg begint de dag dan ook zonnig, elders gaat de zon regelmatig schuil achter wolkenvelden. In de middag raakt het ook in het zuiden bewolkt, op de Waddeneilanden breekt dan juist de zon weer wat vaker door. De noordelijke wind trekt aan en voert koudere lucht aan, waardoor het 9 graden wordt in het noordwestelijk kustgebied tot hooguit 12 graden in Brabant en Limburg.

In de nacht naar woensdag volgen brede opklaringen en met een afnemende wind koelt het in het binnenland af tot rond het vriespunt. Lokaal komt het tot een graadje vorst, aan de grond volgt overal nachtvorst.

Woensdag overdag, maar ook de dagen erna is het wisselend bewolkt, maar droog. De temperatuur komt in de middag op ongeveer 12 graden uit. De nachten lijken iets minder koud te verlopen, het kwik komt niet onder nul.