Een rondje van de zaak: borstvergroting

Vrouwelijke bezoekers van de Baja Beach Club in Rotterdam maken kans op een gratis borstvergroting. Via de website van de uitgaansgelegenheid kunnen ze zich opgeven voor een behandeling ter waarde van 5.000 euro. „We wilden eens iets anders weggeven dan een reisje”, zegt manager Remi Ramcharan.

Een borstvergroting, dat is nog eens een rondje van de zaak.

„We leven in 2007. Cosmetische behandelingen zijn langzamerhand een geaccepteerd feit. Toen Kliniek Nieuwstraat in Rotterdam ons benaderde met dit voorstel hebben we onder ons personeel gepeild hoe dit zou vallen. Nou, het viel goed.”

Waarom geen borstverkleining?

„Vrouwen die gehinderd worden door een te grote cupmaat willen liever niet in het spotlight staan, denken wij. Bovendien past een vergroting beter bij de Baja Beach Club. Ons personeel serveert in bikini.”

De tweede prijs is een ‘spetterende microdermabrasie-behandeling’. Wat is dat?

„Dat is een nieuwe gezichtsbehandeling. Een zachte en pijnloze peeling om de huid te reinigen. Een goede voorbereiding op een avondje doorzakken, zeg maar.”

Wat komt hierna: een penisverlenging voor de mannelijke bezoekers?

„U bent niet de eerste die die opmerking maakt. We hebben nog geen klachten ontvangen van mannen die zich buitengesloten voelen.”

Op hoeveel aanmeldingen rekent u?

„Op zo’n tweehonderd. Na één dag hebben we er al 21, het wordt enorm opgepakt. Sommige inschrijvers zijn moeder geworden en klagen dat ze daardoor een paar cupmaten zijn kwijtgeraakt. Anderen mopperen dat ze door fitness een stukje vrouwelijkheid hebben verloren.”

Arjen Ribbens