Djokovic winnaar toernooi Miami

Novak Djokovic heeft gisteren bij het tennistoernooi van Miami een einde gemaakt aan de opmars van de Argentijn Guillermo Canas. De negentienjarige Serviër won het evenement uit de Masters Series door Canas in drie sets te verslaan: 6-3, 6-2 en 6-4.

Twee weken geleden haalde Djokovic ook al de finale van Indian Wells. Daarin werd hij verslagen door de Spanjaard Rafael Nadal. Door zijn zege in Miami is hij de jongste winnaar in de historie van het evenement. Hij staat sinds nu zevende op de wereldranglijst.

Canas, in de herfst van vorig jaar teruggekeerd op de baan na een dopingstraf, trok in Miami de aandacht door voor de tweede keer in twee weken de Zwitser Roger Federer uit een toernooi te slaan. In de eindstrijd kon hij dat hoge niveau niet evenaren.

Bij de vrouwen schreef Serena Williams het tennistoernooi op haar naam. De Amerikaanse, als dertiende geplaatst, versloeg zaterdag in de eindstrijd de Belgische Justine Henin in drie sets. Henin, nummer één van de wereld, won de eerste set met 6-0. Daarna vocht Williams zich terug in de partij: 7-5 en 6-3.

Voor Williams was het haar 28ste toernooizege. Miami won ze vier keer. Ze was eerder de beste in 2002, 2003 en 2004. De Amerikaanse werkte zaterdag in Miami in de tweede set bij 4-5 twee wedstrijdpunten weg. In de derde set nam Williams een voorsprong van 3-0. Op haar eerste wedstrijdpunt sloeg ze direct toe.

Williams won in januari ook de Australian Open. Daarvoor was ze alleen in Hobart actief, waar ze in de kwartfinale van de Oostenrijkse Sybille Bammer verloor.

Henin maakte zaterdag bekend dat zij zich terugtrekt uit het toernooi van Charleston, dat over een week begint. De nieuwe nummer één van de wereld kampt al een tijd met ademhalingsproblemen en is van plan een specialist te bezoeken. (ANP)