Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Verdachte moord Sévèke blijft vast

ARNHEM, 31 maart. Het Openbaar Ministerie mag de 38-jarige verdachte van de moord op Louis Sévèke, Martin T., langer in voorarrest houden. Dat heeft de rechter-commissaris gisteren bepaald bij de voorgeleiding. T. heeft de moord op de Nijmeegse activist bekend. Hij wordt ook verdacht van gewapende bankovervallen. Voor die overvallen werd hij aanvankelijk gezocht. Sévèke werd op 25 november 2005 om het leven gebracht. Ondanks intensief politiespeurwerk ontbrak sindsdien elk spoor van de dader. T. werd op 16 maart in Barcelona aangehouden.