Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Topman Aegon verdient 6,4 mln.

Den Haag, 31 maart. Topman Don Shepard van verzekeringsbedrijf Aegon heeft bijna 6,4 miljoen euro op zijn bankrekening gekregen voor zijn verdiensten in het afgelopen jaar. Het inkomen van de Amerikaan steeg daarmee met bijna 50 procent ten opzichte van het jaar ervoor, zo blijkt uit het gisteren verschenen jaarverslag. Shepard kreeg een bonus uitgekeerd van ruim 4 miljoen euro. Aan salaris en andere periodieke betalingen kreeg hij ruim 2 miljoen euro. Shepard profiteerde onder meer van een gunstige belastingregeling die hij bij zijn werkgever bedong. Aegon boekte vorig jaar een winst van 2,8 miljard euro, een stijging van 2 procent ten opzichte van 2005.