Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

The Apers: Reanimate My Heart

The Apers: Reanimate My Heart (Sonic Rendezvous) ***--
The Apers: Reanimate My Heart (Sonic Rendezvous) ***--

The Apers: Reanimate My Heart (Sonic Rendezvous)

Ze mogen dan nog steeds worden gezien als de Kwik, Kwek en Kwak van de Nederlandse punkrock, de jaren beginnen te tellen voor The Apers. Na hun tienjarig bestaan (vorig jaar door zowel binnen- als buitenlandse collega’s gevierd met twee tribute-platen) zijn de bandleden nu al halverwege de twintig. Gelukkig is de oprukkende ouderdom niet te horen. Want het is ze weer gelukt. Net als hun Amerikaanse overgrootvaders Ramones hebben de Rotterdammers weer precies hetzelfde album gemaakt als de vorige drie, maar dan net een tikje anders. Op Reanimate My Heart schudden ze weer moeiteloos tien voorjaarskrakers uit de mouw van hun leren jacks. Kevin Aper is nog steeds op jacht naar meisjesharten, maar heeft wel definitief de baard in de keel. Invuloefening geslaagd, met een tien voor vlijt en een nul voor vernieuwingsdrang. En in het Apers-rapport komt nog een aantekening: met de Ramones ging het na de vierde plaat ook bergafwaarts. Zaterdag 7 april spelen The Apers op Paaspop, in Schijndel.

Frank Provoost