Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Televisie Overige Films

Lucky Break (Peter Cattaneo, 2001, Engeland/Duitsland). Regisseur van The Full Monty probeerde het succes van die komedie over strippende werkloze staalarbeiders te herhalen door een even bont gezelschap gedetineerden de tijd te laten doden met de voorbereidingen voor een musical. De uitvoering daarvan fungeert als dekmantel voor een uitbraak. RTL7, 14.35-16.30u.

Ohne Krimi geht die Mimi nie ins Bett. (Franz Antel, 1962, Oostenrijk). Vakantiekomedie vol pikante dubbelzinnigheden. Regisseur heeft, deels onder pseudoniem, ook echte Tiroler sekskluchten gemaakt. ARD, 14.45-16.00u.

Klatretøsen / Kraak! / Catch That Girl (Hans Fabian Wullenweber, 2002, Denemarken/Zweden/Noorwegen). Alpinistisch aangelegd meisje besluit best bewaakte bank van Denemarken te kraken om operatie van zieke vader te bekostigen. Moderne, niet-moralistische kinderfilm won publieksprijs op Cinekid 2002. Met Julie Zangenberg en Lars Blom. Ned.3, 14.58-16.18u.

Non c’è due senza quattro / Double Trouble (Enzo B. Clucher, 1984, Italië/VS). Melige knokkomedie met Bud Spencer en Terence Hill die tijdelijk de plaats innemen van twee puissant rijke, door de onderwereld bedreigde industriëlen in Rio. In Nederland uitgebracht als Vier vuisten in ‘t kwadraat. Tien, 17.00-18.55u.

The Goonies (Richard Donner, 1985, VS). Door Spielberg geproduceerd, schreeuwerig avontuur wordt verzwolgen door eigen overdaad. Heterogeen gezelschap schatgravertjes van tussen de 12 en 16 jaar ontmoet groezelige maffiosi, een gestorven roverhoofdman en een afschuwwekkende vleesklomp die van oude Hollywoodfilms en chocola houdt. Veronica, 18.25-20.30u.

Terminal Velocity (Deran Sarafian, 1994, VS). Charlie Sheen speelt een bijna zichzelf parodiërende rol als waaghalzerige parachutespringer in routineuze actiefilm. Nastassja Kinski vraagt hem haar te helpen in strijd tegen Russische maffia. Veronica, 20.30-22.25u.

Une affaire de goût (Bernard Rapp, 2000, Frankrijk). Miljonair Bernard Giraudeau probeert een ander ober – Jean-Pierre Lorit – in zichzelf te veranderen in absurde psychothriller. Ook in ons land een bescheiden filmhuishit. Met Bernard Giraudeau en Jean-Pierre Lorit. TV5, 23.05-1.00u.

Coup de torchon (Bertrand Tavernier, 1981, Frankrijk). Burleske zwarte humor en noodlotstragiek vormen de paradoxale lading van Taverniers fabel over een sullige politieman die grote schoonmaak houdt onder God noch gebod erkennende Franse kolonialen in het West-Afrika van 1938. Schrijnende amoraliteit in briljant spel van uitgelezen acteurs, onder wie Philippe Noiret, Isabelle Huppert, Jean-Pierre Marielle, Stéphane Audran. ARD, 1.40-3.40u., nagesynchroniseerd.