Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Radio Voorkeur

Spijkers met koppen. Informatief en cabaretesk liveprogramma vanuit De Toneelschuur/Philharmonie in Haarlem. Met interviews, discussie, livemuziek en cabaret. Radio 2, 12.05-14.05u.

Opera live. Die Ägyptische Helena. Mythische opera van Richard Strauss (1864-1949) en librettist Hugo van Hoffmansthal, over de lotgevallen van Menelaos en Helena na afloop van de Trojaanse oorlog. Koor en orkest van de Metropolian Opera. Live vanuit New York. Radio 4, 19.02-23.00u.

Opium. Gesprek met de schrijfster Vonne van der Meer over haar nieuwe roman Take 7, over een vergeten vakantieoord in de bergen van Andalusië, dat opgeschrikt wordt door de komst van een Deense filmmaker. De literatuurhistoricus Gerard Groeneveld vertelt over zijn boek Zo zong de NSB, Geert van Kesteren, fotojournalist bezoekt een expositie van fotograaf James Nachtwey. Radio 1, 19.04-20.00u.

Simek ’s nachts. Martin Simek in gesprek met Gary Kok, oprichtster van de Volendamse hulporganisatie Moedige Moeders. Radio 1, 0.02-1.00u