Radio Voorkeur

Opium. Schrijfster en filosofe Désanne van Brederode vertelt over haar essay Brief aan een gelukzoeker, dat zij schreef ter gelegenheid van de maand van de filosofie. Zij richt zich tot alle nieuwe Nederlanders, van de welvarende expats tot de illegale vluchtelingen en onderzoekt hoe tolerant, gastvrij en verlicht wij Nederlanders nu eigenlijk zijn. Verder bespreekt Lidewijde Paris haar favoriete buitenlandse boeken en speelt de Amsterdamse band Goesting. Radio 1, 19.04-20.00u.

Radio atelier. Documentaire over Fatos Vladi, afkomstig uit Albanie, die naar Nederland kwam om met zijn geliefde te trouwen. Hij vertelt met welke, soms geraffineerde, vooroordelen hij te kampen had. Zes jaar later confronteert hij Nederlanders in zijn naaste omgeving met de onplezierige situaties van de laatste jaren. Radio 1, 21.04-22.04u.

Verum, bonum, pulchrum. Uitzending staat in het teken van lijden en muziek. Met delen uit het Stabat mater-concert van het Nederlands Kamerkoor dat vorige week werd gegeven in de Sint Petruskerk in Oirschot. Radio 5, 23.00-0.00u.