Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Paris, Miami Beach en, oké dan maar, Nicky

31032007_hotel.jpgJe zou toch denken dat de zusjes Hilton in Miami Beach graag geziene gasten zijn.

Maar de dames zijn wat uit de gratie gevallen in het Lloret de Mar van de VS. Eerst kwam Paris niet opdagen in Club Paris (terwijl ze daar toch goed voor betaald krijgt), toen zei m’vrouw op MTV dat „I love that New York is not sweaty and gross like Miami”.

Nicky daarentegen werd altijd gezien als het brein van de Hilton-dochters. Ze zou zelfs twee hotels openen op Ocean Drive (waar het verder prima vertoeven is deze dagen, maak je geen zorgen).

Het zouden zogeheten ’boutique’ hotels worden: luxe, mooi vormgegeven. De naam? ‘Nicky O’. (Hilton was blijkbaar al vergeven.) People magazine, een blad van het type Story, en David Letterman konden er vorige zomer niet over uit. Prachtig allemaal.

Maar nog voordat de hotels openen zijn ze alweer failliet. Het lukte bij nader inzien toch niet om genoeg sterrenvrienden op te trommelen om een van de kamers te kopen, om ze daarna als hotelkamer te verhuren en mee te delen in de winst.

In het contract was zelfs afgesproken dat iemand als Pharrell Williams zich zou inkopen, of “another celebrity reasonably satisfactory” voor de leningverstrekker. Het mislukte. Zijn we uitgekeken op de Hiltons (en hun hotels)?