Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Winkels

Nokia 5700, walkman met een twist

Nokia’s zilverkleurige N91, vorig jaar nog gepresenteerd als een geraffineerde muziektelefoon, had een harde schijf nodig om 4 GB aan mp3’tjes opslaan. Gelukkig gebruikt de Finse fabrikant voor de nieuwe XpressMusic 5700 gewoon flash geheugen. Dat is een stuk lichter, verbruikt minder energie en is bovendien betaalbaar (zes tientjes voor een SD-kaartje van 4 GB).

nokia_5700_02.gifNokia’s zilverkleurige N91, vorig jaar nog gepresenteerd als een geraffineerde muziektelefoon, had een harde schijf nodig om 4 GB aan mp3’tjes opslaan. Gelukkig gebruikt de Finse fabrikant voor de nieuwe XpressMusic 5700 gewoon flash geheugen. Dat is een stuk lichter, verbruikt minder energie en is bovendien betaalbaar (zes tientjes voor een SD-kaartje van 4 GB).

Dankzij Nokia’s twist-techniek kun je de onderste helft van de Xpress-Music kun je met een – rustig! – subtielenokia_5700.gif draaibeweging verwisselen: je verandert het bedieningselement in een camera, telefoon of walkman. Nadeel is dat zulke bewegende delen slijtagegevoelig zijn, zodat je opeens twee halve UMTS-walkmans in je broekzak kunt hebben. Pluspunten: aparte audiochip, stereospeakers en een gewone koptelefoonaansluiting, dus geen gehannes meer met exotische pluggen en opzetstukken.

De Xpress Music 5700, opvolger van de 5200 en 5300, moet voor de zomer in de winkel liggen en kost zonder kortingen en belastingen ongeveer 350 euro.

Verdere specs:nokia_5700_04.gif

  • Triband UMTS
  • 115 gram
  • 290 uur standby
  • 210 minuten spreektijd
  • FM-radio
  • 2 megapixel camera
  • Bluetooth en USB 2.0
  • OS: Symbian S60
  • speelt MP3, WMA, MP4 en eAAC+ af.