Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Weer

Nog even zonnig en zacht

Met veel zon en vrij hoge temperaturen is het vanaf vandaag echt lenteweer. Maar dit duurt niet de hele volgende week, want vanaf dinsdag komt koelere lucht met meer wolken opzetten. Wel lijkt het overwegend droog te blijven.

Vandaag schijnt de zon volop, vooral in de noordelijke helft van Nederland. In de zuidelijke provincies zien we wat meer wolken en zou later vanmiddag of vanavond een enkele bui kunnen vallen.

Er waait een stevige noordoostelijke wind, die aan de kust vrij krachtig (kracht 5) is en op de Wadden krachtig (kracht 6). Het wordt maximaal 12 graden op de Waddeneilanden tot 17 in het binnenland.

Morgen is het overal zonnig, op een paar wolken na, en komt de middagtemperatuur nog iets hoger uit met op veel plaatsen in het binnenland 18 graden. Alleen daar waar de lucht over relatief koud water strijkt, is het minder zacht. Daarom wordt het op de Waddeneilanden morgenmiddag een graad of 14. De wind blijft noordoost en stevig.

Maandag verandert er weinig. Ook dan schijnt de zon uitbundig en blijft het zacht met opnieuw maximaal 14 tot 18 graden. Wel neemt de noordoostenwind iets af.

Vanaf dinsdag krijgen we een iets ander weertype. Met een naar noord tot noordwest draaiende wind worden vanaf dan wolkenvelden en koelere lucht aangevoerd. De kans op regen is klein.