Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Muziekprijs naar harpiste Wentink

RIJSWIJK, 31 maart. Harpiste Gwyneth Wentink (1981) heeft de Nederlandse Muziekprijs gewonnen. De prijs bestaat behalve uit een beeldje ook uit een concert dat de winnaar mag geven. De Nederlandse Muziekprijs is de hoogste onderscheiding van het ministerie van Cultuur voor een klassiek musicus. Jonge Nederlandse musici kunnen zich aanmelden voor de studie voor de Muziekprijs. Na afloop wordt besloten of de kandidaat de prijs verdient. Eerdere prijswinnaars waren onder anderen zangeres Jard van Nes en pianist Ronald Brautigam.