Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Jezus van chocola weg na protest

New York, 31 maart. Een galerie in New York heeft gisteren afgezien van een tentoonstelling met een chocoladebeeld van een naakte Jezus. Dat is gebeurd onder druk van rooms-katholieken die hadden gedreigd met een boycot van het hotel waarmee de galerie is verbonden. Het kunstwerk My Sweet Lord van Cosimo Cavallaro zou vanaf maandag twee uur per dag worden getoond aan de vooravond van het paasfeest. ”Een aanslag op christenen”, noemde een katholieke lobbygroep het beeld. De artistiek directeur van galerie heeft na de afgelasting ontslag genomen en zoekt nu naar een andere mogelijkheid het beeld te tonen.