Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Infectieziekten

Internet Voorkeur

Goededoelenkaartje. Acht goede doelen hebben donderdag een nieuwe website gelanceerd waarop consumenten hun eigen wenskaarten kunnen ontwerpen en versturen. Op www.goededoelenkaartje.nl kunnen bezoekers in vier stappen hun eigen kaart maken. Daarbij kunnen ze een voorkant ontwerpen door te kiezen voor een eigen digitale foto of uit een collectie van thema’s zoals felicitatie, humor, verhuizen of geboorte. Vervolgens kan een persoonlijke boodschap toegevoegd worden op de voor- en achterkant van de kaart. De kosten zijn twee euro (inclusief portokosten), waarvan de helft naar een zelfgekozen doel gaat – Amnesty International, Unicef, SOS-Kinderdorpen, Het Nederlandse Rode Kruis, Stop Aids Now!, het Wereld Natuur Fonds, Natuurmonumenten of Nationale vereniging De Zonnebloem. Ook is het mogelijk om een set van tien of meer kaarten te bestellen. De kaarten worden in kleur gedrukt, gefrankeerd en door de postbode bezorgd aan de geadresseerde.

Verstuur eigen gemaakte kaarten en steun goede doelen via de website:www.goededoelenkaartje.nl