Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Entertainment

Impakt Festival

Impakt Festival beeldende kunst Het 18de Impakt Festival bestaat dit jaar uit onder meer twee solotentoonstellingen van de Zweedse Miriam Bäckström en de Oostenrijkse Ursula Mayer. Centrale thema is ‘Value Friction’, over de spanningen tussen het Westen en het Midden-Oosten. „Chaotische taferelen horen een beetje bij Impakt. Het is juist de informele sfeer die het festival zo sympathiek maakt. Wereldberoemde kunstenaars en totaal onbekende debutanten worden er naast elkaar geprogrammeerd. Maar sinds 2006 heeft Impakt een vaste plek gekregen in het Centraal Museum, en daarmee lijkt het experimentele karakter naar de achtergrond te verdwijnen.”Sandra Smallenburg, 29 maart 2007 Impakt Festival. T/m 1 april in het Centraal Museum Utrecht. Inl: 030-2944493, www.impakt.nl
Impakt Festival beeldende kunst Het 18de Impakt Festival bestaat dit jaar uit onder meer twee solotentoonstellingen van de Zweedse Miriam Bäckström en de Oostenrijkse Ursula Mayer. Centrale thema is ‘Value Friction’, over de spanningen tussen het Westen en het Midden-Oosten. „Chaotische taferelen horen een beetje bij Impakt. Het is juist de informele sfeer die het festival zo sympathiek maakt. Wereldberoemde kunstenaars en totaal onbekende debutanten worden er naast elkaar geprogrammeerd. Maar sinds 2006 heeft Impakt een vaste plek gekregen in het Centraal Museum, en daarmee lijkt het experimentele karakter naar de achtergrond te verdwijnen.”Sandra Smallenburg, 29 maart 2007 Impakt Festival. T/m 1 april in het Centraal Museum Utrecht. Inl: 030-2944493, www.impakt.nl

Het 18de Impakt Festival bestaat dit jaar uit onder meer twee solotentoonstellingen van de Zweedse Miriam Bäckström en de Oostenrijkse Ursula Mayer. Centrale thema is ‘Value Friction’, over de spanningen tussen het Westen en het Midden-Oosten.

„Chaotische taferelen horen een beetje bij Impakt. Het is juist de informele sfeer die het festival zo sympathiek maakt. Wereldberoemde kunstenaars en totaal onbekende debutanten worden er naast elkaar geprogrammeerd. Maar sinds 2006 heeft Impakt een vaste plek gekregen in het Centraal Museum, en daarmee lijkt het experimentele karakter naar de achtergrond te verdwijnen.”Sandra Smallenburg, 29 maart 2007

Impakt Festival. T/m 1 april in het Centraal Museum Utrecht. Inl: 030-2944493, www.impakt.nl