Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Illegalen bevrijd uit gevangenschap

Athene, 31 maart. De Griekse politie heeft zeven mensen aangehouden op verdenking van mensensmokkel en gijzeling. De groep zou zo`n zestig illegalen, voornamelijk uit Somalië, het land hebben binnengesmokkeld en hebben vastgehouden in twee appartementen in Athene. De appartementen waren voorzien van gebarricadeerde veiligheidsdeuren en alle ramen waren getralied. De mensensmokkelaars zouden de illegalen pas vrijlaten als familieleden 2.500 dollar - een tegemoetkoming in de transportkosten - zouden betalen.