Graaf van Monte Cristo

Graaf van Monte Cristo TONEEL Het Nationale Toneel brengt een bewerking van de negentiende-eeuwse avonturenroman De Graaf van Monte Cristo van Alexandre Dumas. Johan Doesburg regisseert een grote cast, met in de hoofdrol Stefan de Walle als de wraakzuchtige edelman. „Dit is lekker ouderwets verhalend toneel zoals je het nog zelden ziet. De Walle toont zich wederom een groot acteur die met gemak een groot toneelstuk kan dragen. Het stuk blijft echter plot driven en niet character driven: de complexe verwikkelingen, neergezet in elkaar snel opvolgende scènes, leiden tot kortademigheid. Er is geen tijd om de personages meer vlees te geven.” Wilfred Takken, 26 maart 2007 Tournee t/m 9 juni. Inl. 070-3181444 of www.nationaletoneel.nl. Den Haag, 10-03-07. Beelden van "De Graaf van Monte Cristo" van Alexandre Dumas door het Nationale Toneel. Regie Johan Doesburg. Foto Leo van Velzen
Graaf van Monte Cristo TONEEL Het Nationale Toneel brengt een bewerking van de negentiende-eeuwse avonturenroman De Graaf van Monte Cristo van Alexandre Dumas. Johan Doesburg regisseert een grote cast, met in de hoofdrol Stefan de Walle als de wraakzuchtige edelman. „Dit is lekker ouderwets verhalend toneel zoals je het nog zelden ziet. De Walle toont zich wederom een groot acteur die met gemak een groot toneelstuk kan dragen. Het stuk blijft echter plot driven en niet character driven: de complexe verwikkelingen, neergezet in elkaar snel opvolgende scènes, leiden tot kortademigheid. Er is geen tijd om de personages meer vlees te geven.” Wilfred Takken, 26 maart 2007 Tournee t/m 9 juni. Inl. 070-3181444 of www.nationaletoneel.nl. Den Haag, 10-03-07. Beelden van "De Graaf van Monte Cristo" van Alexandre Dumas door het Nationale Toneel. Regie Johan Doesburg. Foto Leo van Velzen Velzen, Leo van

Het Nationale Toneel brengt een bewerking van de negentiende-eeuwse avonturenroman De Graaf van Monte Cristo van Alexandre Dumas. Johan Doesburg regisseert een grote cast, met in de hoofdrol Stefan de Walle als de wraakzuchtige edelman.

„Dit is lekker ouderwets verhalend toneel zoals je het nog zelden ziet. De Walle toont zich wederom een groot acteur die met gemak een groot toneelstuk kan dragen. Het stuk blijft echter plot driven en niet character driven: de complexe verwikkelingen, neergezet in elkaar snel opvolgende scènes, leiden tot kortademigheid. Er is geen tijd om de personages meer vlees te geven.”

Wilfred Takken, 26 maart 2007

Tournee t/m 9 juni. Inl. 070-3181444 of www.nationaletoneel.nl.