Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Feyenoord moet alsnog anderhalf miljoen betalen

Den Haag, 31 maart. Feyenoord moet alsnog een belastingaanslag van anderhalf miljoen euro betalen. Feyenoord had een langlopend geschil met de belastingdienst over de transfer van Aurelio Vidmar in 1995. Uiteindelijk sprak de Hoge Raad zich gisteren uit over de zaak en veroordeelde de Rotterdammers tot het betalen van loonbelasting. Al in februari 2004 oordeelde de belastingrechter dat de belastinginspecteur terecht een naheffingsaanslag van anderhalf miljoen euro over het jaar 1995 had opgelegd. Feyenoord vond echter dat daarvoor geen grond was en deed een verzoek tot cassatie. Na drie jaar is de Hoge Raad met een oordeel gekomen. Het gaat om dezelfde zaak waarin Feyenoord en voormalig voorzitter Jorien van den Herik inmiddels strafrechtelijk zijn vrijgesproken door de rechtbank, het Gerechtshof en de Hoge Raad. Feyenoord overweegt een verzoek tot herziening in te dienen.