Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Debat over Apax en PCM

05-02-2001-Nederland-Lelystad, De Nederlandse Bank. Opslag en distributiecentrum van de Euro munten. Dagobert Euroteam Foto: Sake Elzinga
05-02-2001-Nederland-Lelystad, De Nederlandse Bank. Opslag en distributiecentrum van de Euro munten. Dagobert Euroteam Foto: Sake Elzinga Elzinga, Sake

De hoognodige therapeutische behandeling van onze collectieve gekte begint met het stellen van de vraag: hebben we eigenlijk nog wel aandeelhouders nodig? Mijn antwoord is: nee. [...] Heb je toch dure kapitaalgoederen nodig, dan ga je naar de bank.

Mathieu Weggeman in NRC Handelsblad, 23 maart

Een bedrijf dat wil investeren kan met behulp van een beursgang aan kapitaal komen dat zelfs een coöperatieve bank misschien niet kan of wil verschaffen.

Senior Beleggingsadviseur bij de Rabobank Stephan Wiersma in NRC Handelsblad, 27 maart

Apax heeft slechts geld onttrokken aan het concern.

Econoom Arie van der Zwan in NRC Handelsblad, 27 maart

Het heeft PCM veel geld gekost. En energie. Het was niet mijn finest hour.

Oud-bestuursvoorzitter van PCM Theo Bouwman die destijds Apax binnenhaalde in de Volkskrant, 17 maart

Ik heb inderdaad een gigantisch honorarium ontvangen, maar ik schaam me er niet voor. Je haalt zeperds en je hebt ook een keer geluk.

Adviseur voor Apax Grimbert Rost van Tonningen (beloning ruim 3 miljoen euro) in de Volkskrant, 17 maart

Ik ben alweer aan het negende jaar van deze rubriek bezig. Als Alberdingk Thijm voor een jaartje ‘niet functioneren’ ruim twee miljoen krijgt, wat mag ik dan eisen? Natuurlijk, ik wil het concern niet onnodig pijn doen, ik zou me niet graag een parasiet voelen – maar een half miljoentje voor elk jaar mag ik toch wel rekenen?

Frits Abrahams in zijn rubriek ‘Dag’ in NRC Handelsblad, 28 maart

Daar leerde ik wat managen was.

Philip Alberdingk Thijm over zijn ervaring als pelotonscommandant bij de infanterie in Het Financieele Dagblad, 29 maart