Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Film

De Appel komt opnieuw met theatermarathon

DEN HAAG, 31 maart. Drie jaar na het succes van de theatermarathon Tantalus komt de Haagse toneelgroep De Appel met een nieuwe productie die vele uren duurt: Odysseus. Het stuk, dat weer door Aus Greidanus wordt geregisseerd, is gebaseerd op de Odyssee van Homerus. Dit epische gedicht heldendicht is een raamvertelling, waarin de tien jaar durende thuisreis van de held wordt beschreven. Het stuk van De Appel, dat 23 december in première gaat, duurt van 13.00 tot 22.30 uur. Tantalus duurde twaalf uur en werd door ruim 30.000 mensen gezien.