Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

DAF Trucks boekt hogere omzet en winst in 2007

Eindhoven, 31 maart. Vrachtwagenfabrikant DAF Trucks heeft vorig jaar de winst zien stijgen van 284 miljoen naar 321 miljoen euro. DAF verkocht het afgelopen jaar 56.287 vrachtwagens, een toename van 7 procent. Dat maakte de onderneming gisteren bekend.

De omzet steeg met 12 procent tot 3,78 miljard euro. Het marktaandeel in zware vrachtwagens van DAF in West-Europa steeg naar eigen zeggen van 14 tot 15 procent. Ook in Centraal- en Oost-Europa groeide de omzet van het bedrijf. Sinds 1996 maakt DAF onderdeel uit van de Amerikaanse vrachtwagenfabrikant Paccar.