Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Bosbrand nabij Hollywood-teken

LOS ANGELES, 31 maart. In de heuvels rond Los Angeles woedde vanacht een spectaculaire bosbrand. De vlammen naderden de wereldberoemde witte HOLLYWOOD-letters al tot op 400 meter. Het symbool van de filmwereld werd volgens de brandweer vooralsnog niet bedreigd. Vanuit de miljoenenstad Los Angeles was een grote rookpluim te zien. De brandweer zette tweehonderd man en vijf helikopters in bij de bluswerkzaamheden. Het eerste HOLLYWOOD-teken werd in 1923 neergezet en was van hout. De huidige letters zijn van wit geverfd staal.