Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Anderman

Anderman FILM Als voorfilm bij The Monastry - Mr. Vig and the Nun wordt de film Anderman vertoond, gemaakt door Jaap van Heusden, die twee jaar geleden afstudeerde aan de Filmacademie. Anderman gaat over een moeder met Alzheimer en een zoon die daarover een podcast bijhoudt. „Van Heusden legt de schoonheid van architectuur vast, zonder precies te worden over de locaties. Hij zoomt in op drie kunstwerken op een manier die ze bijna helemaal loszingt van de rest van de film. [...] Maar het bijzonderst is de vorm. Van Heusden heeft de film opgenomen als een reeks stills, waardoor een typische dynamiek in de montage ontstaat.Bas Blokker, 28 maart 2007 Anderman, voorfilm bij The Monastery - Mr. Vig and the Nun . In: negen bioscopen. scene uit de film Anderman (2007) FOTO: Cinema Delicatessen
Anderman FILM Als voorfilm bij The Monastry - Mr. Vig and the Nun wordt de film Anderman vertoond, gemaakt door Jaap van Heusden, die twee jaar geleden afstudeerde aan de Filmacademie. Anderman gaat over een moeder met Alzheimer en een zoon die daarover een podcast bijhoudt. „Van Heusden legt de schoonheid van architectuur vast, zonder precies te worden over de locaties. Hij zoomt in op drie kunstwerken op een manier die ze bijna helemaal loszingt van de rest van de film. [...] Maar het bijzonderst is de vorm. Van Heusden heeft de film opgenomen als een reeks stills, waardoor een typische dynamiek in de montage ontstaat.Bas Blokker, 28 maart 2007 Anderman, voorfilm bij The Monastery - Mr. Vig and the Nun . In: negen bioscopen. scene uit de film Anderman (2007) FOTO: Cinema Delicatessen Cinema Delicatessen

Als voorfilm bij The Monastry - Mr. Vig and the Nun wordt de film Anderman vertoond, gemaakt door Jaap van Heusden, die twee jaar geleden afstudeerde aan de Filmacademie. Anderman gaat over een moeder met Alzheimer en een zoon die daarover een podcast bijhoudt.

„Van Heusden legt de schoonheid van architectuur vast, zonder precies te worden over de locaties. Hij zoomt in op drie kunstwerken op een manier die ze bijna helemaal loszingt van de rest van de film. [...] Maar het bijzonderst is de vorm. Van Heusden heeft de film opgenomen als een reeks stills, waardoor een typische dynamiek in de montage ontstaat.Bas Blokker, 28 maart 2007

Anderman, voorfilm bij The Monastery - Mr. Vig and the Nun . In: negen bioscopen.