Zwanenliefde

Zwanenliefde Kort Nieuws De zwarte zwaan Petra is smoorverliefd op een waterfiets die de vorm heeft van een uit de kluiten gewassen witte zwaan. Vorig jaar zag Petra de indrukwekkende waterfiets voor het eerst en sindsdien is zij hoteldebotel. Zwarte zwanen blijven niet op een plek. Soms leggen ze wel honderd kilometer af en broeden onderweg hun eieren uit. Maar Petra is sinds vorig jaar niet meer weg te slaan uit het Aasee-meer in het Duitse Münster, waar de waterfiets nietsvermoedend ronddobbert. Alleen tijdens de wintermaanden, toen volgde Petra de kunststof zwaan trouw tot aan de dierentuin van Münster, waar hij tijdelijk lag aangemeerd. Tot nu toe heeft zij nog geen eitje uitgebroed. Gelukkig maar, want daar komen rare kinderen van. (foto; AFP/Michael Gottschalk) Black swan Petra swims behind a swan shaped pedal boat 28 March 2007 on the Aasee lake in Muenster, northwestern Germany. Petra fell in love with the pedal boat already in spring 2006, never left its side and even spent the winter time with the boat at Muenster's zoo. Both were brought now back to the Aasee, where the romance began. AFP PHOTO DDP/MICHAEL GOTTSCHALK GERMANY OUT AFP

Kort Nieuws

De zwarte zwaan Petra is smoorverliefd op een waterfiets die de vorm heeft van een uit de kluiten gewassen witte zwaan. Vorig jaar zag Petra de indrukwekkende waterfiets voor het eerst en sindsdien is zij hoteldebotel. Zwarte zwanen blijven niet op een plek. Soms leggen ze wel honderd kilometer af en broeden onderweg hun eieren uit. Maar Petra is sinds vorig jaar niet meer weg te slaan uit het Aasee-meer in het Duitse Münster, waar de waterfiets nietsvermoedend ronddobbert. Alleen tijdens de wintermaanden, toen volgde Petra de kunststof zwaan trouw tot aan de dierentuin van Münster, waar hij tijdelijk lag aangemeerd. Tot nu toe heeft zij nog geen eitje uitgebroed. Gelukkig maar, want daar komen rare kinderen van. (foto; AFP/Michael Gottschalk)