Williams in finale Miami

Serena Williams heeft de finale bereikt van het tennistoernooi van Miami. De Amerikaanse, die het evenement al drie keer won, versloeg de taaie Israëlische Shahar Peer in twee sets. De partij duurde niettemin bijna twee uur: 7-6 (7-4) en 6-1.

Williams, die begin dit jaar in Melbourne haar rentree vierde met een achtste grandslamtitel, staat morgen in de eindstrijd tegenover Justine Henin, de aanvoerster van de wereldranglijst. De Belgische favoriete had niet al te veel te stellen met de Russin Anna Tsjakvetadze (6-2 en 6-3).

Henin speelde tot dusver acht keer tegen Williams, maar de laatste gelegenheid dateert mede door langdurige blessureperiodes van beiden alweer van bijna vier jaar geleden. Toen won de sterke Amerikaanse, die vijf van de acht onderlinge duels won, in de halve finale van Wimbledon.

„We zijn elkaar heel lang niet tegengekomen”, beaamde Henin. „Ze ziet er weer erg gezond uit en is gefocust op tennis. Het verbaasde me ook niets dat ze zo sterk terugkwam in het Australisch Open. Mits fit en geconcentreerd, is ze nog altijd een groot kampioene.”

Bij de mannen bereikte Ivan Ljubicic de halve eindstrijd. De als zevende geplaatste Kroaat rekende in twee sets (6-3 en 7-5) af met de Argentijn Juan Ignacio Chela. In de halve finale stuit hij op de Argentijn Guilermo Canas die Tommy Robredo (7-6 (5) en 6-1) versloeg. Canas schakelde eerder Roger Federer uit.