Televisie Voorkeur

In het Britse automagazine Top Gear wordt onder meer de geavanceerde Bugatti Veyron, ’s werelds duurste productieauto, getest. Veronica, 21.30-22.35u. The Bugatti Veyron is seen parked outiside the Schlosshotel Kronberg, in Kronberg, Germany, Wednesday, July 19, 2006. "Welcome to the 350 Club,'' warns Detlef Huebner, strapped into the "survival cell'' of his 1 million-euro ($1.28 million) Bugatti Veyron 16.4, the world's fastest street-legal automobile. "What are you nervous about?'' Photographer: Wolfgang von Brauchitsch/Bloomberg News. BLOOMBERG NEWS

actualiteiten

Gesprek met de minister-president. Jan Peter Balkenende over het kabinetsbeleid van de afgelopen week. Ned.1, 18.35-18.50u.

Netwerk. Vooruitblik op het proces tegen Willem Holleeder dat maandag begint. In de zaak staan de geheime verklaringen van de geliquideerde vastgoedhandelaar Willem Endstra centraal en de vraag is of die betrouwbaar zijn. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova. De Wouter Tapes en de crisis binnen de PvdA nabeschouwd door Marcel van Dam, de PvdA-wethouders Adri Duijvestein en Paul Depla en de fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer, Han Noten. Verder aandacht voor de ontwikkelingen in de zaak-Eric O. Ned.2, 22.15-23.00u.

documentaire

World’s untold stories: Congo’s tin soldiers. Reportage over de onmenselijke omstandigheden bij het, vaak illegaal, delven naar de grondstof cassiterite, een tinerts dat veel gebruikt wordt in de computerindustrie. Milities in Congo dwingen arbeiders daar om onder erbarmelijke omstandigheden te werken voor weinig of geen geld. CNN, 20.00-20.30u.

Dossier 2300: Zelfmoordpiloten. Onderzoek naar de oorzaak van het gedrag van zelfmoordpiloten aan de hand van reconstructies en gesprekken met luchtvaartexperts. RTL4, 22.55-23.55u.

The US vs John Lennon. Documentaire over John Lennons metamorfose van geliefde Beatle naar anti-oorlogsactivist en onthullingen over de manier waarop de Verenigde Staten Lennon de mond wilden snoeren. BBC 2, 0.35-2.10u.

praatprogramma

De wereld draait door. Met de gasten Marc-Marie Huijbregts, Joost Zwagerman en Karin de Groot wordt teruggekeken op de verslaggeving in de media de afgelopen maand. Muziek van Roel van Velzen. Onderwerpen o.m. de zoektocht naar het zesde zintuig, Just the two of us versus So you wanna be a popstar, de Gouden Kooi en de Wouter Tapes. Ned.3, 19.25-20.25u.

Hof van Joosten. In de eerste aflevering van een nieuwe talkshow over waarbestaande conflicten die zijn uitgevochten voor de rechter gaat het over liefde op het werk. Is ontslag na een heimelijke romance op het werk terecht? Sociologe Iteke Weeda geeft haar visie op het ontstaan van relaties op het werk. Presentatie Astrid Joosten. Ned.2, 21.20-22.00u.

Pauw & Witteman. Ilse de Lange treedt op en vertelt over het succes van haar laatste cd en haar verlangen om weer naar Amerika te gaan. Andere gasten: staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie en schrijver Gerbrand Bakker, die praat over zijn boek Boven is het stil dat is genomineerd voor de Libris-literatuurprijs. Ned.1, 23.00-23.55u.

Friday night with Jonathan Ross. Gasten zijn o.m, de zanger Gareth Gates en de komiek Ricky Gervais. Verder een gesprek met superstar John Travolta over zijn nieuwe film Wild Hogs. Macy Gray verzorgt de muziek. BBC 1, 23.40-0.40u.

amusement

Uitreiking Schaatser van het jaar. Rechtstreekse uitzending van de uitreiking van de Ard Schenk Awards aan Sven Kramer en Ireen Wüst, schaatser en schaatster van het jaar. Verder wordt stilgestaan bij het 125-jarig jubileum van de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond (KNSB). Met alle kampioenen uit de Nederlandse schaatshistorie. Ned.1, 21.30-23.00u.

Nachtegiel. Een radioprogramma om naar te kijken met deejays Giel Beelen en Gerard Ekdom, onbekende bands en veel zin en onzin. Ned.3, 1.15-6.48u.

muziek

Zo is er maar één: Liedjes over passie. Finale van de zoektocht naar de mooiste Nederlandse liedjes aller tijden. België 1, (Eén), 20.40-21.40u.

sport

NOS Sportjournaal. Samenvattingen van de wedstrijden om het wereldkampioenschap zwemmen in Melbourne, het wereldkampioenschap baanwielrennen in Palma de Mallorca en de hockeywedstrijd Kampong-SCHC. Ned.3, 22.35-23.35u.

De wedstrijden. Naast de vrijdagwedstrijd van de eredivisie, Roda JC-FC Groningen, het overzicht van de Belgische eredivisie. Tien, 22.30-0.00u.

Digitaal

Cultura. Exclusief interview met singer/songwriter Melanie, bekend van haar hits Beautiful people en Lay down. Zij is in Nederland voor vijf theateroptredens en treedt na het interview op. Om 21.10u. Melanie in concert, met clips en fragmenten van optredens van 1969 tot 2006 en met beelden van The Autumn Lady Tour 2006. Gevolgd door de reportage Mathilde Santing – ze gaat naar New York waarin Mathilde Santing naar New York vertrekt om zich helemaal onder te dompelen in de jazz. Om 23.00u. is de vijfde aflevering van TopPop Golden Years te zien met o.a. Pussycat, Les Humphries Singers www.cultura, vanaf 20.30u.