Televisie Overige films

Alles auf Zucker! (Dani Levy, 2004, Duitsland). Latere regisseur van Mein Führer maakte eerder een ander ‘bevrijdend’ kassucces. Met lichte verbazing constateerden Duitsers dat ook zij hardop om joden mogen lachen. Komedie behelst twee joodse broers die om voor een erfenis in aanmerking te komen hun onderlinge vete moeten beëindigen. Arte, 20.45-22.15u.

Broken Arrow (John Woo, 1996, VS). Johan Travolta is de antiheld en publiekstrekker in aaneenschakeling van actiescènes. Verbitterde majoor wil met gestolen kernbom het Amerikaanse leger te slim af zijn. Christian Slater probeert er een stokje voor te steken. Scenarist Graham Yost voorzag eerder Speed van veel onwaarschijnlijkheden. RTL7, 22.30-0.29u.

* La flor de mi secreto (Pedro Almodóvar, 1995, Spanje/Frankrijk). Nooit in de Nederlandse bioscoop uitgebrachte film is Almodóvar op z’n best. Een ironisch melodrama waarin Marisa Peredes een prachtige hoofdrol speelt van een vrouw in crisis. Ze smacht naar haar afwezige man en haat haar alter ego, een vrouw die onder pseudoniem met veel succes liefdesromans schrijft. België 2, 23.40-1.25u.

* Fear X (Nicolas Winding Refn, 2003, Denemarken/Canada/GB). Eerste Engelstalige film van de Deense regisseur van Pusher en Bleeder laat John Turturro excelleren als warenhuisbeveiligingsman die de moord op zijn vrouw onderzoekt en daartoe eindeloos video-opnamen van bewakingscamera’s bestudeert. Psychologische thriller is intrigerende studie naar verlies, obsessie en schuldgevoel. Ned.2, 24.00-1.35u.

The Cat and the Canary (Radley Metzger, 1978, Engeland). Vierde conventionele verfilming van John Willards thriller over hebzuchtige erfgenamen die na de dood van een excentrieke miljonair bijeenkomen in zijn griezelige huis. Met o.a. Honor Blackman. BBC1, 1.35-3.10u.