Radio Voorkeur

Desmet live. Aandacht voor het boek Female Chauvinist Pigs, de opkomst van de Bimbocultuur van de Amerikaanse schrijfster Ariel Levy, over de pornoficatie van de samenleving. Verder onder meer een gesprek over opinies en hoe die tot stand komen met Theodor Holman, Chris van der Heijden, Max Pam, gastredacteur Marc Chavannes en special guest Jaffe Vink, hoofdredacteur van het nieuwe weekblad Opinio. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Andrea Vreede trok ruim tien jaar geleden als archeoloog en tolk-vertaler naar Italië. Daar was ze een paar jaar cultureel toeristengids, totdat ze in 2002 correspondent werd voor het NOS Journaal. Zij vertelt over haar niewe boek De magie van Rome, dat tevens functioneert als wandelgids. Radio 1, 19.04-20.00u.

De Avonden. Onder meer een gesprek met de Vlaamse regisseur Koen Mortier over de film Ex-drummer, naar het gelijknamige boek van schrijver Herman Brusselmans en documentairemaakster. Aliona van der Horst vertelt over haar favoriete scène uit de documentaire Voices of Bam. Concertzender, 20.02-22.00u.