nu op nrc.nl

Een Bruidspaar in Guangzhou .foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C==Guangzhou,VR China.24 mei 2004 Mentzel, Vincent

‘Echte’ voetballers

Sportredacteur Guus van Holland vindt avonden die gevuld worden met wedstrijden van het Nederlands elftal verloren avonden. „Waarom kijk ik naar dit gedoe? Ik wil echte voetballers zien, zoals Zidane, Ronaldinho, Henry en vroeger Maradona. Voetballers die iets met de bal doen wat niemand anders kan. Terwijl ik diep onder de indruk raakte van de tomeloze ijver van Oranje, droomde ik weg, verlangend naar uitzonderlijke acties van artiesten.” Hij vroeg zich af hoe het met Maradona is en ging op onderzoek uit.

Lees meer opnrc.nl/sportblog

Woonwagens in Miami

Onze correspondent in de VS, Freek Staps, is in Miami voor een verhaal over Briny Breezes, een woonwagenpark aan de oceaan. „De bewoners zijn niet echt kampers zoals we ze soms in Nederland tegenkomen, meer wat ze hier noemen snowbirds: bejaarden die elk jaar naar het warme zuiden trekken en daar overwinteren”, schrijft hij.

Bekijk ook zijn foto's op nrc.nl/newyork

Chinees geluk

Wat maakt een Chinese vrouw gelukkig? Macht, geld, liefde of sex? Een Chinees tijdschrift deed onderzoek.

Lees de uitkomst opnrc.nl/china