Maradona nu alcoholist

Maradona kampt met een leverbeschadiging. De voormalige Argentijnse voetbalvedette lijdt volgens een woordvoerder van het ziekenhuis waar hij woensdag werd opgenomen aan chronische hepatopathie, een gestoorde leverfunctie. Er is nog geen sprake van cirrose.

In het nabije verleden brachten cocaïneverslaving en vetzucht hem op de rand van de dood. Nu zorgde onder meer excessief alcoholgebruik opnieuw voor ziekenhuisopname in het Argentijnse Buenos Aires. Volgens de artsen in het particuliere Guemes-ziekenhuis zal Maradona minstens nog een week in het hospitaal blijven. Hij verkeert niet in levensgevaar en verder werd bekendgemaakt dat Maradona niet aan „illegale drugs” verslaafd is.

Maradona’s persoonlijke arts, Alfredo Cahe, bekritiseerde de jetset-levensstijl, de familieproblemen en de alcohol- en eetverslaving van de Argentijnse superster. Een dag na zijn opname had Maradona nog geprobeerd het ziekenhuis te verlaten. „Hij heeft de cocaïne ingeruild voor alcohol. Het gebeurde geleidelijk, maar het is wel gebeurd.”

Maradona kampt al tien jaar met gezondheidsproblemen. In 2004 werd hij met hart- en ademhalingsproblemen voor tien dagen opgenomen op de intensive care. Eerder had hij op Cuba geprobeerd van zijn drugsverslaving af te komen. Twee jaar geleden viel hij na een maagverkleining dertig kilo af.