Koper Organon wil topman vasthouden

De nieuwe eigenaar van farmaciebedrijf Organon, het Amerikaanse Schering-Plough, probeert om Organon-topman Toon Wilderbeek toch nog over te halen zitting te nemen in de raad van bestuur. Dat zegt bestuursvoorzitter Fred Hassan van Schering-Plough.

Bij de aankondiging van de overname van Akzo-dochter Organon, twee weken geleden, werd duidelijk dat Wilderbeek niet mee gaat naar de nieuwe eigenaar. Een aanbod om bestuurder te worden bij Schering-Plough heeft hij afgeslagen. In een brief aan de werknemers toonde hij zich zeer teleurgesteld dat na een jaar van voorbereiding op het laatste moment de beursgang werd afgeblazen.

„Ik begrijp zijn teleurstelling nadat hij zo lang bezig is geweest met de beursgang”, zegt Hassan. „Maar ik hoop dat als de emoties zijn gezakt hij tot inkeer komt en bij ons wil komen, ook al weet ik dat hij al andere plannen heeft. Hij is nog steeds welkom in onze raad van bestuur, hij is een zeer professionele manager die ik er graag bij heb.” Wilderbeek zelf wil geen commentaar geven of hij nog over het aanbod van Schering-Plough wil nadenken.