Kip, kerrie & kool

Voor 2 personen: 1 sjalotje 100 g shii-take of kastanjechampignons olie 200 g risottorijst 4 - 5 deciliter (paddestoelen)bouillon 2 filets van scharrelkip zout, peper 2 - 3 theelepels kerriepoeder 40 g boter 300 g gesneden spitskool 1 eetlepel maïzena 1,5 deciliter melk

Pel en snipper het sjalotje. Maak de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes. Verhit drie eetlepels olie en fruit hierin de sjalotsnippers 1 minuut op laag vuur. Bak de plakjes paddestoel 2 minuten mee. Roer er de risottorijst door tot de korrels glanzen. Doe er dan, in scheuten of ineens, 4 deciliter bouillon en wat zout bij.

Snelkokende risottorijst moet 10 minuten koken en dan 10 minuten nagaren in een afgedekte pan. Daarentegen duurt het garen van arboriorijst 18 tot 20 minuten. Voeg indien nodig nog wat bouillon toe; risotto moet smeuïg zijn.

Strooi zout, peper en kerriepoeder over de kipfilets. Verhit 2 eetlepels olie en 20 gram boter in een koekenpan en bak hierin de filets lichtbruin en gaar: dikke in 12 tot 15 minuten, kleine in 10 tot 12 minuten.

Verhit 2 eetlepels olie in een pan. Roer er de kool met wat kerrie door en laat de groente in 10 minuten gaar worden. Nu en dan omscheppen. Roer in een kopje de maïzena met de melk glad. Roer dit mengsel door de kool. Breng de groente met zout, peper en kerrie op smaak. Roer een klontje boter door de risotto en serveer uw makkelijke maal.

Morgen: Dodevliegenkoekjes

    • Annelène van Eijndhoven