Kabinet komt met 6 miljoen euro voor Masterplan Arbitrage

ROTTERDAM. Het kabinet stelt de komende jaren in totaal zes miljoen euro beschikbaar om de arbitrage bij de Nederlandse sportwedstrijden te verbeteren. Staatssecretaris Jet Bussemaker van VWS maakte dat gisteren in Rotterdam bekend bij de presentatie van het Masterplan Arbitrage `Fluitend het veld op`. Het plan is opgesteld door sportkoepel NOC*NSF en veertien sportbonden. Het Masterplan Arbitrage moet de komende jaren een impuls geven aan de arbitrage in de Nederlandse sport. Over vier jaar moet 90 procent van alle wedstrijden in competitieverband door gekwalificeerde arbiters worden geleid. ”Om dat te bereiken moet het klimaat in de sport verbeteren, vanaf het verenigingsniveau. De sporters moeten de arbiter accepteren. Die maakt de wedstrijden mogelijk”, stelde voorzitter Erica Terpstra van NOC*NSF bij de presentatie.