Internet Voorkeur

De website van de Nacht

Nacht van de Poëzie. Zaterdag vindt in het Utrechtse muziekcentrum Vredenburg voor de 27ste keer de Nacht van de Poëzie plaats. Dichters uit Nederland en België lezen tussen acht uur ‘s avonds en drie uur ‘s nachts voor uit eigen werk. Tussen de poëtische optredens door zijn muzikale en andere entr’actes te zien. Ook is er traditiegetrouw een boekenmarkt in de foyer.

De officiële website van de Nacht van de Poëzie is te vinden op www.vredenburg.nl/nacht. De site is sober van vorm, nogal karig qua informatie en omvat niet veel meer dan een lijst van deelnemende dichters, entr’actes en nuttige informatie. Maar net zoals de trein naar Amsterdam volgens sommigen een van de twee grootste attracties van Utrecht is - de andere is de Domtoren - is de mogelijkheid door te klikken naar boeken.vpro.nl het aantrekkelijkste onderdeel van de site.

Op de VPRO-site staan uitvoerige verslagen van voorgaande Nachten, sinds 2001. De optredens van de verschillende dichters zijn voor een groot deel integraal te (her)beluisteren en worden gelardeerd met diverse reportages en impressies. Waarbij de aandacht niet alleen gericht is op wat er op het podium gebeurt, maar ook op de gang van zaken in de coulissen van het dichtersfestival.

www.vredenburg.nl/nacht, boeken.vpro.nl/dossiers/