Herstel breuk riool twee meter diep

Herstel breuk riool twee meter diep Wervershoof, 30 maart. Met man en macht wordt gewerkt aan het repareren van een breuk in een rioolperswaterleiding van de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Wervershoof. Het lek zit twee meter onder het maaiveld. Het rioolwater uit acht woonkernen kan tijdelijk niet worden gezuiverd. Een probleem is ook de berging van ongezuiverd rioolwater. Vijftien tankwagens zijn bezig het rioolwater op bufferpunten op te vangen en naar zuiveringsinstallaties te transporteren, om te voorkomen dat veel rioolwater in IJsselmeer geloosd moet worden. Volgens Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier loopt de kwaliteit van het drinkwater geen gevaar. Foto Martin Mooij Wervershoof, 29 maart 2007. RIOOLWATERZUIVERINGSINSTALLATIE GESPRONGEN. Een groot defect aan de rioolzuivering heeft voor een panieksituatie gezorgd. De burgemeester van de omliggende gemeenten moesten bij elkaar komen om de situatie te bespreken. Vannacht zal er koortsachtig worden doorgewerkt om de lekkage die door het beton heen komt te stuiten.De lekkage zit in een diepe kuil 2 meter beneden het maaiveld.foto Martin Mooij Mooij, Martin