Enorme suikerrietpad

Kort Nieuws

Bij de stad Darwin, in Australië, heeft de milieugroep Frogwatch een reuzen suikerrietpad gevonden. Hij weegt een kilo en is 40 centimeter lang. Het is de grootste vangst ooit. De Frogwatch is al een tijdje bezig om de suikerrietpad te verjagen. Er zijn er teveel in Australië en ze brengen het ecosysteem in de war. De wratachtige padden eten alle insecten op. Slangen en krokodillen die de pad weer eten, sterven omdat hij giftig is. Bewoners zijn bang dat hun hond of kat ook per ongeluk een pad oppeuzelt en houden hun huisdier binnen. De suikerrietpad komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika; in 1930 is hij naar Australië gehaald om de kevers te bestrijden die de suikerrietplantages opvraten. Australiërs hebben nu niet teveel last meer van kevers. Wel van padden.