Eerst veel zon, dan zacht

De komende dagen is het opnieuw fraai lenteweer met veel zon en vrij hoge temperaturen voor de tijd van het jaar.

Vanaf dinsdag echter komen wolkenvelden opzetten en wordt het enkele graden koeler. Vanavond kan er zeer lokaal een regen- of donderbui voorkomen.

Komende nacht is het overal droog. Ditmaal ontstaat geen mist, omdat er een noordoostelijke bries waait. Het koelt af naar 4 tot 8 graden.

Morgen zal het vrij zonnig tot licht bewolkt zijn. In het zuiden van het land komen er waarschijnlijk, vooral in de middag, meer wolkenvelden voor en zou een enkele bui kunnen vallen. De temperatuur stijgt naar 12 graden op de Waddeneilanden tot 17 graden in het binnenland. Er steekt een matige tot vrij krachtige, in het Waddengebied krachtige noordoostenwind (kracht 6) op.

Zondag en maandag is het overal zonovergoten. Blijft er zondag een stevige noordoostenwind waaien met kracht 3 tot 6, op maandag neemt de wind af. Daarbij houdt het zachte weer aan met maximumtemperaturen tussen 14 en 18 graden.

Vanaf dinsdag draait de wind naar noord tot noordwest en daarmee stroomt koelere en vochtige lucht over het land. Dat betekent aanvoer van vrij veel wolken, maar waarschijnlijk blijft het wel droog. Het wordt hooguit 10 tot 14 graden.

De kans is groot dat dit weertype tot en met Pasen voortduurt.