Dagboek

Eigen Nieuws

Ik zit nu waarschijnlijk in een droom. Mijn moeder, in mijn droom, zegt dat tenminste. Dat ik nu in een droom zit en dat alles nep is. Maar dan zou ik jou straks niet meer hebben, dagboek. Dat zou jammer zijn. Ik heb zin om wakker te worden en het te ontdekken, of ik dit nu wel of niet droom, maar ik heb ook zin om weer door te schrijven! Nu, in mijn droom, zit ik hier aan de keukentafel in mijn huis. Het is gewoon mijn eigen huis. Alles is hier zoals normaal. De wasmachine draait en je hoort het geluid zelfs nog door een dichte deur. Alleen weet ik niet wat ik de vorige dag gedaan heb. Mijn dagboek ziet er zo uit: de voorkant is bedenkt met allerlei kleine zachte groene glitterveertjes. Middenin staat een klein fotootje van een fee. Ze heeft een toverstafje in haar hand. Naast het plaatje van het feetje zit een pen, net zo donzig als de rest van het dagboek. Het is vastgemaakt met een groene elastieken band. Met deze pen ben ik nu aan het schrijven. De bladzijdes zijn een beetje gelig met lichtblauwe lijntjes. Op die lichtblauwe lijntjes staan nu deze letters, geschreven met een donkerblauwe inkt. Ik word een beetje duizelig...en een beetje moe. Ik denk dat ik wakker ga worden!

Waargebeurd nieuws van Marlotte Moth, 11 jaar, uit Bilthoven