Correspondentie Hemingway aan Dietrich openbaar

BOSTON, 30 MAART. Sinds deze week zijn de hartstochtelijke brieven die Ernst Hemingway aan Marlene schreef Dietrich openbaar. De correspondentie tussen de beroemde schrijver en misschien nog wel beroemdere actrice, die elkaar in 1934 ontmoetten op een cruiseschip, onthult een complexe en flirterige verhouding. Ze schrijven openlijk over hun liefdesleven, werk en vrienden. De brieven zijn te raadplegen in de Hemingway Collectie van de Universiteit van Boston. Het gaat om een telegram en dertig brievenen kaarten die Hemingway tussen 1949 en 1959 aan Dietrich stuurde. In zijn correspondentie noemt Hemingway de van origine Duitse actrice en zangeres mijn kleine `Kraut` of `dochter`. De bibliotheek had al 31 brieven van Dietrich aan Hemingway. Hemingway was 50 en Dietrich 47 toen de correspondentie begon. Aan zijn vriend, de schrijfer A.E. Hotchner, heeft Hemingway ooit verklaard dat hij en Dietrich verliefd op elkaar werden op het schip Ile de France, maar dat ze - gek genoeg - nooit een liefdesrelatie hebben gehad.