Aardbeienveld met een beschermlaag

Aardbeienveld met een beschermlaag Hohwacht, 30 maart. Duitse boeren uit de Noord-Duitse kustplaats Hohwacht prepareren hun aardbeienvelden door ze te bedekken met plastic folie. De folie houdt de grond vochtig, wat belangrijk is om de aardbeien goed te laten groeien. Ook houdt de folie de aanwas van onkruid tegen. Aardbeien zijn zeer gevoelig voor de juiste weersomstandigheden. In Nederland worden de meeste aardbeien daarom in grote plastic tunnels gekweekt, om ze te beschermen tegen kou en regen. Er bestaan honderden verschillende rassen aardbeien, die kwekers kruisen om de grootte, kleur en smaak te bepalen. De eerste Nederlandse aardbeien van dit seizoen werden op 14 maart geveild. Acht doosjes Elsanta-aardbeien werden voor 530 euro per doosje geveild in Geldermalsen. De Elsanta wordt beschouwd als het hoofdras onder de Nederlandse aardbeiensoorten en staat bekend om zijn mooie vorm en goede smaak. De opbrengst van de veiling ging naar de Nierstichting. Foto Reuters Farmers fix a plastic protection film as they prepare a strawberry field near Hohwacht on the Baltic Sea coast between Kiel and Fehmarn March 29, 2007. REUTERS/Christian Charisius (GERMANY) REUTERS