Aangifte mag iets later

De aangiftes voor de inkomstenbelasting 2006 kunnen dit jaar tot 6 april worden ingestuurd.

Staatssecretaris De Jager (Belastingen, CDA) heeft de verlenging van de termijn met vijf dagen gisteren in een brief aan de Tweede Kamer bekendgemaakt. In de Kamer ontstond eerder deze week onduidelijkheid over de hantering van de officiële inleverdatum van 1 april.

Door stakingen bij het personeel van de Belastingdienst en automatiseringsproblemen drong de Kamer aan op een verlenging van de inlevertermijn, waarop staatssecretaris De Jager zei dat de Belastingdienst altijd een zekere ‘coulance’ bij de datum betracht.

In zijn brief verduidelijkt De Jager zijn positie. Volgens hem zijn er geen problemen bij dienstverlening door de Belastingdienst, maar formaliseert hij, gezien de onzekerheid onder belastingplichtigen, de soepele hantering van de uiterste inlevertermijn.

Kamerlid Ineke Dezentjé Hamming (VVD), die op uitstel had aangedrongen, zegt: „Het is beter iets dan niets, maar het had royaler gekund. De Belastingdienst moet niet zichzelf centraal stellen, maar de belastingplichtigen.”