6 Grap uithalen

Spaghetti-oogst op 1 april 1957 1 april grap
Spaghetti-oogst op 1 april 1957 1 april grap

Zondag is het 1 april

www.museumofhoaxes.com/hoax/aprilfoolhttp://blog.wired.com/monkeybites/2007/03/best_geek_april.html

Nog nooit was de oogst van de spaghettibomen in het zuiden van Zwitserland zo rijk als in het jaar 1957. Aldus het journalistieke onderzoeksprogramma Panorama van de BBC, dat op 1 april van dat jaar uitgebreid verslag deed over het gewas. De beelden van Zwitserse boerinnen die de spaghetti uit de bomen plukten, hadden honderden reacties van Britse kijkers tot gevolg, die de programmamakers vroegen wat ze moesten doen als ze in hun tuin een spaghettiboom wilden planten. Op internet is ‘de Spaghettioogst’ uitgeroepen tot allerbeste 1-aprilgrap ooit. Televisiepoetsen van afgelopen decennia zijn online terug te zien, via de top 100 van de Museum of Hoaxes bijvoorbeeld. The Wired heeft tips voor wie (op maandag 2 april nog) een geintje wil uithalen bij collega’s. (TV)